Nenadmašno

Sladak KUPUS IZ RERNE: Red mesa, red kupusa! BOLJI od svadbarskog! (RECEPT)

Naš predlog za vikend ručak je kupus iz rerne, koji treba nešto duže da se krčka, ali vredi čekanja

Recepti 13.02.2021. - 16:18h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 glavica kupusa (srednje veličine)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 500 ml paradajz sosa
  • 1kg svinjskog mesa
  • Senf
  • Ulje
  • Suvi začin

 

Priprema: Luk, šargarepu i beli luk kratko prodinstajte u šerpi. Dodajte paradajz sos pa pustite da se malo krčka sve. Meso isečeno na šnicle uvaljajte dobro u suvi začin, pa u senf, pa stavite u šerpu. Tako svaki komad. Zatim kupus isecite na krupno, svaki komad obilno pospite uljem, suvim začinom i senfom pa posložite po mesu. Dodajte šolju vode (oko 150 ml), pa prekrijte sa aluminijumskom folijom i stavite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite kupus da se krčka 3 sata. Nakon toga, sklonite fliju, promešajte i ostavite da se krčka u rerni još sat vremena. Služite toplo.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...