Sastojci: 8 jaja, 11 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 1dl mleka, 0,5 dl ulja, rendana kora pomorandže.
Za fil: 2 pudinga od jagode, 1dl mleka za mućenje pudinga, 500 ml mleka za kuvanje pudinga, pola margarina, šlag, po želji 1 kašičica ekstrakta jagode.
Priprema: Napravite biskvit za tortu tako što ćete umutiti žumanca i šećer, nakon toga dodajte ulje i mleko, dobro sjedinite, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Kada se smesa sjedinila dodajte joj umućena belanca.
Koru pecite 20 minuta na 200 stepeni u kalupu u obliku srca. Ukoliko nemate kalup u obliku srca, okrugli oblik biskvita se lako može iseći.
Kada se kora ispeče, presecite je vodoravno, tako da dobijete dve kore.
Umutite dva pudinga od jagode i skuvajte u pola litre mleka. Kada se ohladi, dodajte pola margarina i nafilujte tortu. Umutite šlag, u koji možete da dodate ekstrakt jagode kako biste dobili crvenu boju. Tortu možete ukrasiti i celim jagodama ili malinama, ili samo šlagom, kako god vam se najviše dopada.
Želimo vam srećan Dan zaljubljenih!