Sastojci:
- 1 glavica kupusa (srednje veličine)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 500 ml paradajz sosa
- 1kg svinjskog mesa
- Senf
- Ulje
- Suvi začin
Priprema: Luk, šargarepu i beli luk kratko prodinstajte u šerpi. Dodajte paradajz sos pa pustite da se malo krčka sve. Meso isečeno na šnicle uvaljajte dobro u suvi začin, pa u senf, pa stavite u šerpu. Tako svaki komad. Zatim kupus isecite na krupno, svaki komad obilno pospite uljem, suvim začinom i senfom pa posložite po mesu. Dodajte šolju vode (oko 150 ml), pa prekrijte sa aluminijumskom folijom i stavite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite kupus da se krčka 3 sata. Nakon toga, sklonite fliju, promešajte i ostavite da se krčka u rerni još sat vremena. Služite toplo.