probajte

Ovaj recept je postao viralni hit na Internetu: Napravite pastu u rerni i uživajte u neverovatnom ukusu! (VIDEO)

Postoji velika verovatnoća da ste unazad nekoliko dana već primetili video pripremanja jela s testeninom, feta sirom i čeri paradajzom. Reč je o jednom od onih trendova koji na Tik-Toku koji nastanu bukvalno preko noći i u svega nekoliko sati ili dana zalude celi svet.

Recepti
Autor:
Ovaj recept je postao viralni hit na Internetu: Napravite pastu u rerni i uživajte u neverovatnom ukusu! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Isti je slučaj i sa Feta Pasta, jelom o kojem trenutno bruji celi svet. U finskim su prodavnicama čak, pišu mediji, ostali bez zaliha feta sira zbog ove nove pomame. Razlog je svakako jednostavnost i brzina pripreme, ali i bogatstvo ukusa.

ŠTA ĆE VAM TREBATI ZA OVO JELO?

  • testenina po izboru
  • blok feta sira
  • čeri paradajz
  • maslinovo ulje
  • beli luk
  • bosiljak
  • so i biber

KAKO IZGLEDA POSTUPAK PRIPREME FETA PASTE?

Primere u video obliku donosimo vam u nastavku, ali važno je svakako istaći da je postupak vrlo jednostavan – i vrlo prilagodljiv vašem ukusu. U dublju posudu koja može da ide u rernu stavite čeri paradajz (jedno pakovanje od 250 grama, npr.), prelijte ih maslinovim uljem i začinite sa solju i biberom. Oslobodite mesto u sredini posude i tu stavite blok feta sira. Pospite i na njega maslinovo ulje i začinite sa solju i biberom. Pecite u rerni na 200 stepeni, otprilike 30 minuta, iako ćete najbolje sami proceniti potrebno vreme; onda kada je feta sir dobio tamnije ivice, vreme je da izvadite posudu.

Paralelno na šporetu kuvajte testeninu – pola pakovanja trebalo bi da bude dovoljno za dvoje, ali i tu količinu možete povećati i prilagoditi recept sebi.

Kada su feta i čeri paradajz pečeni, dodajte toj smesi do dva češčnja belog luka (protisnutih) i šaku iseckanog bosiljka. Fetu izgnječite viljuškom i pomešajte zajedno s čeri paradajzom, belim lukom i bosiljkom, a na kraju dodajte testeninu i sve dobro promešajte! I to je to!

*Varijacije na temu su sledeće: špageti od tikvica umesto testenine od brašna, kozji sir umesto fete, kozice kao dodatak originalnoj smesi s fetom i čeri paradajzom , šampinjoni i slično.

RECEPT S KOZJIM SIROM

RECEPT SA ŠPAGETIMA OD TIKVICA

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs