Ukusno

Penjurlija pita: Mekano testo, puno fila! (RECEPT)

Opremite se receptima pred Božić

Recepti 05.01.2021. - 08:32h Autor: Stil/ Letina kuhinja
Foto: Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

Sastojci:

 

650gr brašna

300ml mlakog mleka

30gr svežeg kvasca

30ml jogurta

2 kašičice šećera

2 kašičice soli

1 jaje

4 kašike topjene svinjske masti

 

Sastojci za fil:

 

250gr sira

2 jaja

 

Priprema: Kvasac aktivirati u mleku, dodati šećer, jogurt, 1 jaje, malo soli i dve do tri kašike brašna. Promešati i sačekati desetak minuta proces aktivacije. Nakon toga postepeno dodavati ostatak brašna. Umesiti glatko testo i ostaviti da odstoji oko pola sata. Iseći na dva dela, i razvući u pravougaonik. Staviti otopljenu mast preko testa. Premazati filom koji se sastoji od 250gr sitnog sira i 2 jaja. Iseci komade i redjati u posudu za pečenje. Ostaviti jos desetak minuta da još malo naraste. Premazati žumancem i jogurtom pa peći na 200 stepeni 30-35min.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...