DA LI SU LEPŠE ILI UKUSNIJE!?

Kupe od bele čokolade i brusnica: Toliko su slatke da će vam biti žao da ih pojedete! (RECEPT)

Savršenog izgleda, ali i kombinacije ukusa

Recepti
Autor:
Kupe od bele čokolade i brusnica: Toliko su slatke da će vam biti žao da ih pojedete! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Potrebni sastojci:

  • 100g zlatnog kristal šećera
  • ½ kašičice sitne morske soli
  • narendana kora limuna
  • 120g putera
  • 200g ljuspica kokosa
  • 150g semenki susama
  • 50g mlevenog badema
  • 3 jajeta srednje veličine
  • 350g bele čokolade
  • 125g brusnica

Priprema:

  • Zagrejati rernu na 200°C.
  • Staviti šećer, so, koru limuna i puter u šerpu i otopiti na srednjoj vatri. Ostaviti sa strane. Sipati kokos u veliki pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni 5 minuta.
  • Paziti i povremeno promešati kokos da se ravnomerno ispeče. Kada je kokos pečen, izvaditi iz rerne i sipati u veliku posudu sa semenkama susama i mlevenim bademom.
  • Promešati i sipati otopljeni puter pa ponovo promešati. Dodati jaja i promešati da se sve dobro sjedini. Ostaviti da se blago ohladi. Obložiti pleh papirom za pečenje.
  • Oblikovati smesu u 20 malih kupa (visine 4cm i prečnika 5cm) i složiti na obložen pleh.
  • Peći u rerni 20 do 25 minuta dok se ne stvrdne i vrhovi ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu otopiti čokoladu na pari, uz povremeno mešanje.
  • Kada se čokolada otopi, umočiti kolačiće i posuti svaki sa 3 do 4 bobice šumskog voća.
  • Savet: Umočiti u čokoladu dok su kolači još topli, jer će čokolada bolje prianjati. Bela čokolada se može zameniti crnom ili se čak i ne mora koristiti. Kolači se mogu čuvati nekoliko dana u hermetičkim posudama.

(Stil.kurir.rs/24kitchen)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs