Ne odričite se ove poslastice

Posni čiz kejk

Lagana, izuzetno ukusna poslastica obradovaće vaše ukućane u dane posta
Recepti
21:12h Autor:
Posni čiz kejk
Foto: Thinstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 12 osoba

Sastojci

  • Kora: 50 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevene posne plazme
  • 35 g margarina
  • po potrebi sirup od maline
  • Fil: 1,5 dl biljne slatke pavlake
  • 100 g malina
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika gustina

Kora: margarin otopiti, pa dodati orahe i plazmu i izmešati. Dodavati voćni sirup kako bi se dobila kompaktna smesa. Ostaviti da se stegne oko pola sata u frižideru, pa oblikovati rolnicu prečnika oko 3 cm.

Iseći na 12 krugova.

Fil: Maline i šećere staviti da provre. Gustin razmutiti u malo vode, pa ukuvati sa malinama. Dodati još malo vode ako je sos previse gust. Slatku pavlaku umutiti. Na svaki krug staiti pavlaku, pa sos od malina. Ukrasiti po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs