Za dane posta

Posni rižoto sa povrćem

Ukusno, brzo, izuzetno hranljivo i odlično za one koji paze na liniju, a može da posluži i kao glavno jelo i kao prilog jelu
Recepti
12:26h Autor:
Posni rižoto sa povrćem
Foto: Thinstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1 šolja pirinča
  • 200 g mešanog povrća
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike ulja
  • 2 šolje vode

Na ulju propržiti sitno seckani crni luk, da zastakli. Dodati beli luk i pržiti još minut. Dodati pirinač i oko dve šolje vode.

Posoliti. Dodati i mešavinu povrća i kuvati pola sata. Ukoliko voda ispari, slobodno dodati još malo vode, ali ne previše.

Pred kraj kuvanja, kad ostane malo vode, mešati često da pirinač ne zalepi za dno šerpe. Dodati kari i kuvati još minut dva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs