Potrebni sastojci:
- pakovanje čokoladnog keksa po izboru
- 6 kašika otopljenog putera
- 230 ml krem sira
- 30 grama šećera
- dvije kašike hladnog mleka
- 350 ml pavlake za šlag
- 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade
- 300 ml hladnog mleka
- 100 grama čokoladnih mrvica.
Priprema:
Dno pleha premažite puterom. Čokoladni keks sameljite ili jednostavno izmrvite tako što ćete ga ubaciti u kesu i izlupati o radnu površinu. Dodajte istopljeni puter i mesite dok se ne stvori kompaktna masa. Utisnite masu na dno pleha i ubacite u frižider da se stegne.
Za to vreme u dubljoj posudi umutitekrem sir i dodajte dvije kašike mleka i 30 grama šećera. Mešajte dok se sve ne sjedini. Umutite polovinu pavlake za šlag i dodajte smesi. Prelijte preko mrvljenog keksa i vratite u frižider na desetak minuta da se stegne.
U odvojenoj posudi puding pomešajte sa 300 ml hladnog mleka i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Prelijte preko prethodnog fila sa šlagom pa ponovo vratite u frižider dok se puding ne ohladi. Na kraju premažite ostatkom šlaga, pospite čokoladnim mrvicama i poslužite hladno!
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Izvor:Mogujatosama)