Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 2 dl mlakog mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kora izrendana od limuna
- 800 g brašna
Za punjenje:
- 70 g čokolade
- 2 dl ulja
Priprema:
U mleko stavite šećer, so, kvasac i malo brašna. Izmešajte varjačom i ostavite 10-tak minuta da počne da nadolazi. Isipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Umesite glatko testo i ostavite na toplom da nadođe. Nadošlo testo razvući oklagijom do debljine malog prsta. Poređati kockice čokolade na razmaku od 3-4 cm u zavisnosti koliko hoćete da vam budu velike krofne. Preklopite drugom polovinom testa i čašom vadite krofne. Ponovo ih ostavite da nadođu i pržite ih na vrelom ulju sa obe strane.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Recepti.com)