Potrebni sastojci:
- Dva jaja
- 150 grama šećera
- Vanilin šećer
- 125 grama grčkog jogurta
- 75 ml ulja
- 100 ml mleka
- 250 grama brašna
- Kesica pudinga od vanile
- Prašak za pecivo – jedan
- Oko 400 grama jagoda
- Prah šećer za posipanje
Priprema:
Mikserom umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte mleko, jogurt i ulje i sve dobro umešajte.
Suve sastojke prosejte i polako dodajte u smesu.
Testo rasporedite u kalup prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.
Na površinu testa rasporedite sve jagode, najbolje presečene na polovine ili četvrtine.
Kolač peći na 180 C (gornji i donji grejač) ili 160 C (sa duvanjem) oko 25-30 minuta.
Kada se kolač prohladi, pospite ga prah šećerom i secite na kriške.
(Stil.kurir.rs/Izvor:Slatkadomaćica)