ODUŠEVIĆETE SE

Najbolji bolonjeze sos: Ovaj trik Džejmija Olivera svi ćete da primenite! (RECEPT)

Poznati britanski kuvar priprema dvostruku količinu slasnog sosa, pa preostalo stavi u frižider

Recepti 24.02.2020. - 15:07h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

On tvrdi da se najslasniji bolonjeze dobija od pelata iz konzerve, a naročito uživa u sosu kod kojeg su svi sastojci otprilike iste veličine. Zbog toga, tokom pripreme, luk, šargarepu i celer nasecka na sitne kockice u blenderu.


Sastojci:

 

 

  • ½ kg mlevenog junećeg mesa
  • ½ kg mlevenog svinjskog mesa
  • 50 grama dimljene slanine
  • grančica ruzmarina
  • 1 luk
  • 2 šargarepe
  • 2 lista celera
  • 2 konzerve pelata od 400 ml
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 800 ml vode
  • malo maslinovog ulja
  • so
  • biber

 

Kremasta fantazija: Originalna italijanska pasta karbonara gotova za 15 minuta! (FOTO)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Naseckajte listiće ruzmarina i stavite da ih dinstate na malo maslinovog ulja.
  • Dodajte naseckanu slaninu.
  • U lonac dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu , te dinstajte uz često mešanje sve dok meso ne dobije lepu smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike deset minuta.
  • U blenderu naseckajte luk,  šargarepu i celer na istu veličinu kao i mleveno meso.

  • Stavite povrće u lonac i dinstajte desetak minuta.
  • Mesu i povrću dodajte koncentrat paradajza i pelat, te promešajte i ulijte vodu.
  • Smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuva oko 90 minuta.
  • Poslužite uz testeninu i malo narendanog parmezana. 

 

Tajni recept za špagete bolonjeze: Vrhunski kuvari ih ovako prave!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...