BRZA starinska POSLASTICA

Mađarica: Kraljica kolača koja osvaja svojom kremastom i sočnom strukturom! (RECEPT)

U nastavku vam donosimo recept za jednostavan i ukusan desert koji možete pripremiti za predstojeće praznike

Recepti
18:29h Autor:
Mađarica: Kraljica kolača koja osvaja svojom kremastom i sočnom strukturom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Prava Mađarica u sebi sadrži čokoladu, ne puding. S pudingom možete napraviti “lažnu” mađaricu koja je isto odličnog ukusa.

Kore vam moraju delovati sirove, ali zapravo pečene. Ako ih pečete predugo dobićete hrskavu koru koja nije za upotrebu. Stoga je vreme i način pečenja bitna stvar prilikom izrade.

Sastojci za testo:

  • 40 dag glatkog brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 15 dag maslaca
  • 2 jaja
  • 10 dag šećera
  • 2 kisele pavlake

Sastojci za kremu:

  • 1 litra mleka
  • 30 dag šećera
  • 13 dag oštrog brašna
  • 20 dag čokolade za kuvanje
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • 20 dag maslaca

Krema s pudingom (opcija br 2.):

  • 1 litra mleka
  • 30 dag šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • 3 kašike brašna
  • 20 dag maslaca

Starinska mađarica: Tradicionalni kolač koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Glazura:

  • 20 dag čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja

Priprema za testo:

  • Od navedenih sastojaka zamesite testo i podelite ga na četiri dela.
  • Svaki deo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi jako tanko, te stavite na papir za pečenje.
  • Zajedno s papirom stavite na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 Celzijusa oko 4 minuta.

Priprema za kremu:

  • Od litra mleka odvojite 4 dcl, ostatak stavite prokuvajte zajedno sa šećerom.
  • U 4 dcl mleka dodajte brašno i promešajte da vam se ne stvore grudvice.
  • Dodajte smesu u mleko sa šećerom, te mešajte dok ne provri.
  • U dobijenu smesu dodajte čokoladu i prosejani kakao u prahu, te mešajte dok se ne otopi.
  • Pustite da se ohladi, dodajte izrađeni maslac te sve sjedinite.
  • Ohlađene kore premažite s pripremljenom kremom.
  • Ako ne želite da pravite čokoladom, možete napraviti kremu s pudingom (opcija br.2). Od mleka odvadite 4 dcl, ostatak stavite zajedno sa šećerom zakuvajte. U deo mleka dodajte brašno, kakao i puding, te izmiksajte da vam se ne stvore grudvice.
  • Kada mleko provri dodajte smesu, te mešajte dok se ne zgusne i dok ne prokuva. Sklonite s vatre, pustite da se ohladi, te dodajte maslac.
  • Za kraj, napravite glazuru tako što ćete otopiti čokoladu s malo ulja, te prelijte po kolaču.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs