ODUŠEVIĆETE SE

Knedle od spanaća: Ukus koji će vas očarati jednom za svagda! (RECEPT)

Možete ih jesti kao prilog raznim jelima od mesa, ali i samo uz paradajz sos kao fino i ukusno glavno jelo

Recepti 21.07.2019. - 14:15h Autor: Story | Stil/Fini recepti.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

 

  • 400 grama kajzerica (starih dva dana)
  • 200 grama smrznutog spanaća
  • 3 jaja
  • 100 ml mleko
  • 20 grama maslaca
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 grama parmezana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • prezle
  • so
  • biber

 

Zapečene knedle sa sirom: Ukusno novo jelo od bajatog hleba! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

 

  • Smrznuti spanać izvadite iz pakovanja i ostavite u cediljci, na sobnoj temperaturi, da omekša.
  • Kajzerice naseckajte na kockice, stavite u posudu i posolite.
  • U zasebnoj činiji razbite jaja, dodajte mleko, promešajte, prelite po iseckanim kajzericama, te rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da upiju.
  • U tiganju, na rastopljeni maslac, dodajte seckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša.
  • Dodajte sitno seckani čen belog luka, oceđeni i omekšali spanać, malo pobiberite, dinstajte 3-4 minuta, sklonimo s vatre i ostavite da se malo ohladi.
  • Ohlađeni spanać premestite na namočene kajzerice, izmešajte sastojke, te rukama, nežno umesite testo (ne gnječite, a ukoliko se smesa lepi, dodajte malo prezli).
  • Tako pripremljenu smesu ostavite 15-ak minuta da odstoji.
  • Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavljajte  ih u vreli bujon od povrća i kuvajte na laganoj vatri, 15-ak minuta.
  • Gotove knedle ocedite, složite u posudu za posluživanje i posipajte grubo narendanim parmezanom.

 

Mirišu na detinjstvo: Napravite najsavršenije i najsočnije knedle sa šljivama! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...