Kada pripremammo kuvani krompir nekad se razočaramo jer ispadne presuv pa od njega neplanirano napravimo pire krompir.
Kako biste dobili savršeno skuvani krompir poslušajte određene savete i svi će biti oduševljeni.
Sastojci:
Uštedite vreme: Kako da najbrže oljuštite kuvani krompir (VIDEO)
- Stavite u vodu ceo manji ili naseckani veći krompir.
- Dodajte jedan čen belog luka, lovorov list i nekoliko zrna crnog bibera.
- Dodajte hladnu vodu, posolite i stavite da se kuva na srednjoj vatri.
Kako biste utvrdili da li je krompir gotov u njega zabodite viljušku ili čačkalicu. Unutrašnjost mora da bude mekana, ali vodite računa da ga ne prekuvate kako se krompir ne bi raspao.
- Kada se skuva, ocedite ga i izvadite sve dodatke koji su se kuvali.
- Prepolovite još vrući krumpir, dodajte mu dve do četiri kašike maslaca sobne temperature pa posolite i pobiberite.
Ceo život grešimo: Evo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)