ODUŠEVIĆETE SE

Savršenstvo ukusa u 5 koraka: Torta od bele čokolade i jagoda bez pečenja! (RECEPT)

Napravite brzinsku poslasticu koja će zadovoljiti sva vaša čula

Recepti 18.06.2019. - 17:02h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

 

  • 250 grama keksa
  • 80 grama maslaca ili margarina 

 

Bela krema:

 

 

  • 200 gramabele čokolade
  • 100 grama  pavlake za šlag ili kuvanje (za otapanje čokolade)
  • 200 grama pavlake za šlag
  • 10 grama želatina (1/4 za belu, 3/4 za rozu kremu)

 

Roza krema:

 

 

  • 300 grama jagoda
  • 50 grama šećera
  • 200 grama pavlake za šlag

 

Torta sa jagodama i piškotama: Ukusan desert koji se ne peče! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Jagode iseckajte na sitnije komade i kuvajte sa šećerom oko 5 minuta da se šećer otopi.
  • Izblendajte smesu i dok je još vruća, dodajte 3/4 od pune količine želatina koju ste prethodno napravili tako da ste kesicu želatina pomešali sa 5 kašika vode.
  • Belu čokoladu otopite sa 100 ml pavlake za šlag ili kuvanje, pa u tu smesu dodajte 1/4 preostalog želatina.
  • Keks usitnite, pa pomešajte s otopljenim maslacem i tu smesu utisnite u kalup od 20 cm.
  • Prethodno stranice kalupa obložite papirom za pečenje kako bi se torta lakše izvadila i lepše izgledala.
  • Ohlađenu smesu bele čokolade mutite sa 200 ml šlaga koji ste prethodno već izmiksali, pa tu smesu stavite na bazu od keksa.
  • Rashladite sve u frižideru 20-ak minuta.
  •  Kad se beli deo lagano stisne, na njega dodajte rozi deo koji ste dobili na isti način kao i beli (miksanjem smese jagoda sa šlagom).
  • Izlijte tu smesu na belu i ostavite da se gotova torta stisne (oko 6 sati).

 

Kremasta nepečena torta sa jagodama: Osvežavajuća, laka za pripremu a topi se u ustima! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...