lepi se za prste

Slasna gastronomska zvezda od samo 2 sastojka: U ovome je tajna hrskave piletine iz rerne! (RECEPT)

Kada na ovaj način ispečete pile, uvek ćete ga praviti po ovom receptu.

Trpeza 01.09.2018. - 15:22h Autor: Stil/Punkufer. Dnevnik hr.
Foto: Profimedia

Sočna, slasna piletina iz rerne je skoro svima omiljeni izbor za ručak.

 

Ulje, maslac ili mast vam neće vam biti potrebni za ovaj recept, a nakon što pile stavite u rernu zaboravite na njega dok meso ne bude spremno za posluživanje.


Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i poneka šaka soli, a ako tome dodate i kremasti pire i salatu – ručak je gotov očas posla.

 

Najsočniji nedeljni ručak: Pile u mleku sa majčinom dušicom i limunom! (RECEPT)

foto: Profimedia

Ulje, maslac ili mast takođe nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava.

 

Sastojci za pečeno pile:

  • 1 domaće pile
  • 2-3 kašike soli

 

Priprema:

  • U papir za pečenje stavite prstohvat soli. Dovoljno vam je dve do tri kašike, u zavisnosti od veličine pileta.
  • Stavite pile, dodatno ga posolite i uključite rernu na 180°C.
  • U zavisnosti od njegove veličine, pecite ga oko jedan sat.

 

Filipinsko pile: Porodični ručak za specijalne prilike! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...