Pravi se za 5 minuta

Domaća pašteta od piletine: Evo zašto je ovo pravo čudo od recepta!

Godinama me ovaj recept služi za razne prilike
Trpeza 16.02.2017. - 11:45h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Da se razumemo, detetu nikad nisam dala da jede paštetu. To je za mene "zlo" od hrane. Nema šanse da bi moje dete jelo konzerviranu hranu. Ali, ode ti to moje dete u vrtić i tamo za doručak dobije - paštetu.

 

Kod kuće traži da jede to isto.

 

E, ako hoćeš paštetu, napraviću ti je ja.

 

Uzmem: Pileće belo meso (ostalo od ručka nekih 200 g, pojelo se pile ali belo meso nisu hteli da primirišu, kao suvo im je, davi ih), 4 supene kašike pavlake, 1 glavica crnog luka, 1 veza peršuna, šaka semena bundeve, šaka semena suncokreta, malo prepečenog susama, malo soli i malo bibera.

 

Priprema: Sve to lepo stavim u blender i izmiksam. Za pet minuta pašteta se "mazala" kao luda na svež beli hleb.

 

Egzotični marokanski kuglof: Brzinski kolač uz kaficu! (RECPET)

 

Kasnije sam recept menjala u zavisnosti šta sam imala u kući, to sam i stavljala.

 

Služila mi je dobro za iznenadne goste. Tada sam pripremala slasne kanapee sa spomenutom paštetom, malo sira i maslinom, a sve na preprečenom parčetu bageta.

 

Dobra je bila ova pašteta i za lenje dane kada ti se ništa ne kuva. Sve u svemu sada cela porodica obožava paštetu.

 

PS. Zamislite samo kako je izgledala moja svekrva kada su joj deca pričala da im mama za ručak servira paštetu.

 

Kosovska filija sa kajmakom: Vruća pita sa ukusom ljubavi! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...