Jedna od urednica poznatog kulinarskog TV kanala "The Kitchen" i priznata šefica, Ema Kristensen, otkriva glavno pravilo za pripremu domaćeg testa za picu koje će se svima svideti, a ono glasi - što jednostavnije, to bolje.
Testo za picu ključan je deo ovog popularnog italijanskog jela, a uz male tajne velikih kuvara nije ga teško napraviti ni kod kuće. Verujte, kada ga jednom napravite sami kod kuće pa ispadne onako kako ste zamislili, neće vam pasti na pamet da kupujete ono gotovo.
Prema ovom receptu dobićete testo za veliku ili dve male pice prečnika 25 centimetara.
Priprema:
1. Nalijte vodu u posuduu pa dodajte kvasac i pričekajte dok se ne rastopi.
2. Dodajte potom brašno i so pa izmesite testo. Najbolje će biti da to učinite mikserom, što će trajati oko pet minuta, a ručno se morate više potruditi.
3. Mesite dok ne dobijete glatku i kompaktnu masu.
4. Ukoliko se lepi, pre nego što ga razvučete pospite brašno po površini pa ćete to lakše učiniti.
Još nekoliko saveta za sočnu picu s hrskavim testom:
1. Nemojte da preterujetete sa nadevom. Što više sastojaka stavite, pica će se duže peći, pa je veća šansa da će ivice zagoreti, a sredina biti razmočena.
2. Lepo razvučeno i tanje testo s manje sastojaka Ema Kristensen radije peče kraće, ali na višoj temperaturi, jer tvrdi da će sredina biti taman pečena, a spoljne ivice fino hrskave.