Ova kora je nastala kao spoj nekoliko torti i naravno, ograničenog materijala za spremanje. Jer, kad god ti se jede nešto slatko, u kući nemaš ama baš ništa!
Potrebni sastojci za koru: 6 belanjaka, 6 kašika šećera, 100 grama kokosa, 100 grama mlevenih oraha (još bolje ako imate lešnike), 3 kašike brašna i prašak za pecivo.
Umutiti belanjce, dodati šećer, kokos, orahe, brašno i prašak za pecivo pa sve izmešati i peći na 180 stepeni petnaestak minuta.
Potrebno za prvi fil: 200 g slatke pavlake, 100 g oraha krupno seckanih, 100 g suvog voća po želji (sitno iseckanog), 100 grama šećera
Prepržite malo orahe na tiganju, dodajte šećer i pustite da se stvori karamel, zatim dodajte i suvo voće. Karamelu dodajte slatku pavlaku i čim smesa provri sklonite sa ringle.
Slana torta ajvarka: Tradicionalno srpsko predjelo morate da probate! (RECEPT)