Obavezno probajte

Mesnate buhtle sa makom: Narastu velike, mekše od kupovnih! (RECEPT)

Veoma su ukusne, a jednostavno se prave
Recepti
21:46h Autor:
Mesnate buhtle sa makom: Narastu velike, mekše od kupovnih! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Kada pomislimo na buhtle, uglavnom nam se u glavi stvori slika onih punjenih divnim, domaćim pekmezom kakve su nam pripremale bake.

Ali, buhtle možete da punite i makom, i veoma su ukusne!

Sastojci: 400 g brašna, 20 g svežeg kvasca, 80 g maslaca, 2 žumanca, 50 g šećera, limun, 2 dl mleka, 1/4 kašičice soli, 100 g maslaca za premazivanje.

Fil: 200 g mlevenog maka, 100 g šećera, vanilin šećer, 1,5 dl vrućeg mleka, šećer u prahu sa posipanje.

Priprema: Izmrvite kvasac i pomešajte ga sa 1/2 dl mlakog mleka, kašikom šećera i brašna. Držite pokriveno na toplom mestu oko 15 minuta. Brašnu dodajte kvasac, otopljeni maslac, žumanca, šećer, so i rendanu limunovu koru. Zamesite testo, zalijte preostalim mlekom, pa mesite dok se na njemu ne pojave mehurići i dok se ne odvoji od posude.

Egzotični marokanski kuglof: Brzinski kolač uz kaficu! (RECPET)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ostavite da stoji na toplom pokriveno 30 minuta, a za to vreme spremite fil. Mak, šećer i vanilin šećer prelijte vrućim mlekom i ostavite da se ohladi. Razvaljajte testo na 1,5 centimetar debljine, pa isecite na komade 8x6 cm. Svaki komad namažite kašikom smese i urolajte. Premažite maslacem i slažite u pleh. Ponovo pokrijte i ostavite na toplom 30 min.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta, pa ohlađene buhtle pospite šećerom u prahu i služite.

Kosovska filija sa kajmakom: Vruća pita sa ukusom ljubavi! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs