Isprobajte

Tri jela gotova za 15 minuta: Jeftino i zdravo! (RECEPT)

Dobra ideja zlata vredi, to zna svaka žena. Predlažemo vam tri ideje za ručak koje će vam uštedeti vreme za pripremu, a osim toga na stolu ćete imati zdrav i hranljiv obrok za vas i vašu decu
Trpeza 04.05.2016. - 13:30h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Uspeli smo nemoguće, našli smo recepte za tri obroka koja su prvo zdrava, drugo jeftina, a treće i najvažnije: dopadaju se deci.

 

Za 15 do 20 minuta, vaše jelo će biti gotovo i servirano, a na vama je posle ovoga samo da uživate.

 

Krem čorba od tikvica

 

Potrebno: 1 srednja tikvica, 2 krompira srednje veličine, 1 veza sveže mirođije, 1/2 l mleka, malo maslinovog ulja, malo soli i malo bibera, jedna kašika pavlake

 

Priprema: Krompir i tikvice očistiti, iseći na kockice pa staviti u šerpu da se kuvaju. Kada se skuvaju, procedite pa sa štapnim mikserom sameljite smesu. Posolite, dodajte malo maslinovog ulja i nalijte pola litre mleka. Pustite neka čorbica provri, a zatim u nju ubacite sitnu iseckanu mirođiju i malo bibera. Pustite neka se ključa još pet minuta, a onda skinite sa vatre.

 

Poslužite toplo, a u svaki tanjir dodajte po jednu malu kašičicu pavlake. Uz ovo jelo možete poslužiti i kockice prepečenog hleba.

 

Tri ideje za ručak do 400 dinara: Carski obrok za malo para!

 

Špagete sa spanaćem

 

Potrebno: 1 pakovanje špageta, 5 kockica spanaća u briketima, 50g maslaca, so, biber, 1/2 l mleka, malo pavlake, 50 susama.

 

Priprema: Skuvajte špagete ali da budu al dante, zatim ih procedite u njih dodajte mleko i maslac i spanać u briketima i pustite da provri. Sklonite sa ringle. U špagete dodajte so, biber, malo pavlake i prepečen susam. Poslužite toplo.

 

Ispecite riblje filete bez ulja: Brzo, ukusno i jednostavno!

 

Punjene tikvice

 

Potrebno: 2 veće tikvice, 300g mlevenog mesa, maslinovo ulje, so, biber, 50 g kačkavalja, 1 crni luk, origano.

 

Priprema: Tikvice operite, ali ostavite im koru. Samo ih očistite od peteljki. Zatim ih prepolovite vertikalno i izdubite im sredinu. U čamčiće od tikvica stavite prethodno propremljeno punjenje od mesa (na maslinovom ulju izdinstajte luk i dodajte mleveno meso, sve to posolite i stavite biber i origano). Sve to stavite u rernu na 250 stepeni 15 minuta, a nešto pre nego što izvadite tikvice iz rerne, narendajte kačkavalj na njih. Prijatno.

 

Kulinarski hit: Uz ovaj prilog ide i riba i meso, a ukus je neverovatan!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...