Stil preporučuje

Dve posne ideje za ručak od 300 dinara: Zdravo, brzo i ukusno!

Posna jela ne moraju biti neukusna, a ni skupa. Napravite idealan ručak za samo 300 dinara
Trpeza 29.11.2015. - 13:49h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Post ne mora da prođe samo u jedenju pekarskih proizvoda i konzervi ribe. Spremite zdravo i ukusno jelo za malo novca. Donosimo vam dve ideje za zdrav posan ručak:

 

Skuša sa krompirom

 

Potrebno je: 2 skuše srednje veličine (150 dinara), 4 srednja krompira (60 dinara), 1 limun, 1 glavica luka, malo maslinovog ulja, so, biber, ruzmarin i malo jabukovog sirćeta

 

Priprema: Skušu očistite od iznutrica i odcecite joj glavu, zatim je dobro posolite, u sredinu skuše stavite dve kriške limuna i stavite malo bibera i malo ruzmarina. Zatim skušu tako napunjenu limunom zamotajte u fišek od aluminijumske folije (svaku ribu posebno). Poredajte u pleh skušu i pecite na 200 stepeni 20 minuta.

 

Za prilog napravite krompir. Skuvajte krompir, zatim skuvan isecite na krugove, pa u to dodajte iseckan luk, isto na kolutove, pa sve posolite, stavite malo maslinovog ulja i jabukovog sirćeta. Služite toplo uz ribu koju ste izvadili iz folije.

 

Tri ideje za ručak do 400 dinara: Carski obrok za malo para!

 

Pečurke i pirinač sa soja komadićima

 

Potrebno je: 200 grama soja komadića (150 din), 200 g pečurki (100 din), 1 glavica crnog luka, malo vegete, 200 ml paradajz sosa, malo origana i 1 šolja (200 ml) pirinča.

 

Priprema: U pola litre ključale vode stavite malo ulja i malo vegete, zatim dodajte soja komadiće i pustite da provri 5 min. Skinite sa vatre.

 

U tiganju izdinstajte jednu veću glavicu crnog luka i pečurke, kada se izdinstaju tako da nemaju više vode dodajte im paradajz sosa pa pustite da provri. Nakon toga dodajte i soja kockice i malo vode pa pustite neka se sve krčka nekih 15 minuta na tihoj vatri. Dodajte vegetu i origano pa skinite sa ringle.

 

Pirinač skuvajte tako što ćete u ključalu i začinjenu vodu da stavite opran pirinač. Kada provri, promešajte i zaklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Povremeno promešajte.

 

Služite toplo tako što ćete na tanjir prvo da stavite skuvan pirinač a preko da prelijete sos od pečuraka i soje.

 

Odsekla je gornji deo patišpanja: Pogledajte šta je napravila, oduševiće vas! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...