RUČAK ZA DANAS: Hrskavi bataci iz rerne, UKUSNIJE OD OVOG JEDNOSTAVNO NE MOŽE

Pileći bataci mogu da se spremaju na nekoliko načina, ali pečeni u rerni na ovaj specijalan način su čisti delikates

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Hrskavi bataci iz rerne, UKUSNIJE OD OVOG JEDNOSTAVNO NE MOŽE
Hrskavi bataci iz rerne, Foto: Tripod production

Ukoliko nemate ideju šta da kuvate od ponedeljka do petka, donosimo vam predlog za današnji ručak:

Potrebno:

  • 3 bataka
  • Kašika meda
  • 2 prstohvata soli
  • 2 prstohvata bibera
  • 20ml soja sosa
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 krompir
  • Dve kašike maslinovog ulja

Priprema: Batake začiniti solju, biberom, soja sosom i medom. Rernu zagrejati na 250 stepeni. Na rešetku iz rerne staviti batake da se peku.

Prilog: U vatrostalnu posudu staviti šargarepu, crni luk iseckan na rebarca i krompir. Sve posoliti. Naliti sa malo vode i maslinovog ulja. Ubaciti u rernu i smanjiti rernu na 180 stepeni.

Nakon sat vremena izvaditi sve iz rerne.

Batake servirati sa prilogom od povrća.

Bataci
foto: Tripod production

Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!

Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!

Gledajte najpopularniji kulinarski šou "Majke i snajke" na Kurir televiziji radnim danima u 18 i subotom u 17.10 časova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs