RUŽICE SU NAJSTARIJI KOLAČ OD DŽEMA I ORAHA: Italijanski kroasan nema šanse pored ovako rastresitog testa i sočnog fila

Možda Italijni imaju njihove kroasane sa kremom, ali mi imamo te divne ružice punjene džemom od šljiva i orasima kojima nema ravnih

Recepti
Autor:
RUŽICE SU NAJSTARIJI KOLAČ OD DŽEMA I ORAHA: Italijanski kroasan nema šanse pored ovako rastresitog testa i sočnog fila
Ružice po starom receptu, Foto: Pritnscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Ukoliko ste ljubitelj domaćih recepata isprobajte i ovaj za starinski kolač:

Sastojci:

  • 20 gr. kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 200ml. mleka
  • 2 kašike brašna
  • Kora od 1 limuna,
  • 2 vanil šećera
  • 300gr. domaće masti
  • 3 jaja
  • 900gr. brašna

Fil:

  • 400gr. domaćeg džema od šljiva
  • 10 kašika mleveni oraha

Priprema: Aktivirajte kvasac u mleku i šećeru i 2 kašike brašna. U jednu veliku posudu dodajte 300 grama masti pa sve umutite dobro. U mast dodajte vanilin šećer pa promešajte, zatim dodajte kvasac i koricu od 1 limuna. Dodajte jedno po jedno jaje pa sve dobro umutite. Posle dodajte brašno i umesite mekano testo. Ostavite da testo odstoji od 30 minuta do 1 h u frižideru.

Zatim testo razvucite, isecite na kvadrate, filujte sa orasima i domaćim džemom i pecite na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs