trikovi za pripremu mlevenog mesa

CELOG ŽIVOTA SMO MLEVENO MESO SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN: Kuvarica otkrila trikove koji svako jelo dižu na viši nivo

Poznata kuvarica otkrila na koji način se priprema mleveno meso. Trikovi koje je ona otkrila učiniće jelo ukusnijim.

Recepti
Autor:
CELOG ŽIVOTA SMO MLEVENO MESO SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN: Kuvarica otkrila trikove koji svako jelo dižu na viši nivo
Mleveno meso, Foto: Ilustracija / Shutterstock

Kuvarica Mel Alafaci ima svoj Jutjub kanal koji je prepun saveta i trikova za kuvanje. Ovog puta ona je podelila nekoliko korisnih saveta za spremanje mlevenog mesa.

Saveti koje je ona pokazala suprotnost su ustaljenom načinu spremanja mlevenog mesa. Naime, ona tvrdi da prvo treba staviti meso u zagrejan tiganj, bez ulja.

Prema njenim instrukcijama, meso ne treba mešati odmah, već tek kada dobije braon boju i zamiriše na roštilj. Za mešanje i razbijanje grudvica mlevenog mesa treba isključivo koristiti plastiču spatulu umesto drvene.

Priprema mlevenog mesa
Priprema mlevenog mesafoto: Ilustracija / Shutterstock

Ona tvrdi da ukoliko se meso pripremi na takav način, neće biti potrebe za korišćenjem sosa da bi meso bilo ukusno.

Ona je podelila i neke savete za spremanje bolonjeza koje svi neretko prave. Za pripremu ovog sosa potrebne su sledeće namirnice:

  • mleveno meso
  • crni luk
  • beli luk
  • origano ili majčina dušica
  • šargarepa
  • stabljika celera,
  • muskatni oraščić
  • maslinovo ulje
  • goveđi temeljac u prahu
  • seckani paradajz
  • pasta

U zagrejan tiganj dodati meso i ne mešati ga dok ne porumeni. Počnite tako što ćete zagrejati tiganj, a zatim dodajte mleveno meso i ne mešajte dok ne porumeni. "Znam da ste zabrinuti da ne zagori, ali pustite da mleveno meso porumeni", rekla je ona.

Kada meso dovoljno porumeni, promešati ga plasičnom spatulomm, a zatim dodati iseckan crni i beli luk. "Trebalo bi da ima dovoljno ulja iz mlevenog mesa. Ako ne, dodajte maslinovo ulje" istakla je.

Zatim dodati začinsko bilje, muskatni oraščić, temeljac u prahu, narendanu šargarepu i promešati. Na kraju dodati seckani paradajz, povrće i pastu. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs