PREUKSUNO!

OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON JE NEODOLJIVA ČOKOLADNA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA: Kuvar sa dvora otkriva lak recept

Kejt Midlton nikako ne može da kaže "ne" slatkišima, iako se trudi da vodi zdrav život. Posebno je slaba na čokoladne poslastice.

Recepti
15:43h Autor:
OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON JE NEODOLJIVA ČOKOLADNA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA: Kuvar sa dvora otkriva lak recept
Koji je omiljeni kolač Kejt Midlton?, Foto: Profimedia

Kejt Midlton je poznata po vitkoj liniji, te je nikada nismo videli sa nekim kilogramom viška. Pobornik je zdravog načina života i redovno trenira, ali nikako ne može da odoli slatkišima, a jedna čokoladni kolač sa karamel prelivom joj je omiljeni.

Nekadašnji kuvar kraljevske porodice Daren Mekgrejdi, koji je svojevremeno kuvao i za Lejdi Di, otkriva recept za omiljenu poslasticu supruge princa Vilijama.

Kejt Midlton
foto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Evo šta vam je potrebno od sastojaka za čokoladni kolač:

Za kolač:

  • 150 gr svežih urmi (merite bez koštice)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 60 gr putera
  • 100 gr crne čokolade (u sitnim komadićima)
  • 300 ml vode
  • 1 jaje
  • 220 gr brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Za krem:

  • 300 gr žutog šećera
  • 180 gr putera
  • 100 gr crne čokolade
  • šlag po želji
Crna čokolada, Čokolada, Tamna čokolada
foto: Profimedia

Priprema:

Prvo pomešajte sve sastojke za preliv i otopite ih na vrućoj ringli, mešajući neprekidno. Neka ključa na tihoj vatri pet minuta a onda odlijte oko šolju i po. Ostatak sačuvajte.

U drugoj činiji izmešajte iseckane urme, sodu bikarbonu i vodu koju ste ugrejali do ključanja. Promešajte i ostavite da se ohladi. Oba ova koraka možete uraditi i dan ranije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sada umutite puter i šećer za kolač, tako da bude penasto, dodajte jaje i vanilin. Umešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte vodu sa urmama i sve dobro promešajte.

Hladni preliv sipajte u manji pleh koji može da stane u neki dublji. U preliv spuštajte kašikom mešavinu za kolač. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom. U dublji pleh sipajte vodu i stavite oba u vruću rernu - neka se kolač polako peče u pari sat i po, na temperaturi od 150C stepeni.

Pred kraj pečenja, ugrejte i ostatak preliva. Kolač se služi topao, a po želji možete dodati i šlag.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs