sjajan trik

Kako da vratite svežinu starom hlebu za samo 5 minuta: Od bajatog do savršenog za tili čas!

Kada pročitate ovaj tekst, više nikada nećete bacati stari hleb

Trpeza 18.01.2021. - 12:36h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Koliko puta vas se desilo da vam pretekne hleba, pa ne znate šta ćete sa bajatim? Neke domaćice tada naprave prženice ili poparu, sirotinjske specijalitete za doručak od ostatka starog hleba, dok druge hleb bace.


Ali, postoji jedan jednostavan trik uz pomoć kog ćete vratiti svežinu bajatom hlebu.

 

Ovo je tajna najbolje razlistanog testa: Mekani, lisnati žu-žu koji će deca za tren oka pojesti!

Hleb
foto: Shutterstock
  • Jednostavno, stari hleb stavite pod mlaz vode iz česme, tek da se malo navlaži.
  • Zatim, stavite u zagrejanu rernu na oko 180 Celzijusa na nekoliko minuta.

 

Ukoliko je hleb načet, vodite računa da na tom delu ne dođe u dodir sa vodom jer vam onda neće uspeti.

 

Svakako, hleb uvek držite u papirnoj kesi da bi sačuvao svežinu.

 

Čudesno testo koje raste kao ludo: Mekane i vazdušaste jufke iz snova, bez jaja i mleka!(RECEPT/VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...