Sećate li se?

1960. godine, ovo je bio doručak broj 1: Današnja deca ovo ne mogu ni da zamisle!

Mnogi sa nostalgijom pričaju o starim vremenima. Na neko bolje vreme, ali i na detinjstvo najviše nas podseća doručak

Trpeza 06.09.2020. - 09:55h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Prva sećanja većina nas vezuju za mirise i ukuse. Skoro svi sa nostalgijom pričamo o detinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela tih davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

 

Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.

 

 

Tih šezdesetih godina prošlog  veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.

 

Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hleba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.

 

Nije bilo vreme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hlebom je bio uobičajan doručak jedne prosečne četvoročlane porodice.

 

A kako je izgledao vaš doručak iz detinjstva, pišite nam u komentarima ispod teksta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs