kuhinjski trikovi

Zlatna pravila za savršenu testeninu: Samo ovako vam se neće lepiti!

U nastavku pročitajte na šta treba posebno da obratite pažnju kada kuvate testeninu

Recepti
Autor:
Zlatna pravila za savršenu testeninu: Samo ovako vam se neće lepiti!
Foto: Shutterstock

Kod pripreme testenine veoma je važno da se kuva na pravoj temperaturi. Tako je jedno od najvažnijih pravila da voda mora prokuvati jer bez mehurića ne možemo dobiti ukusnu pastu ili špagete.

Voda mora da provri

Razlog tome leži u skrobu koji testenina otpušta u prvih nekoliko minuta kuvanja. Voda mora da proključa kako se testenina ne bi slepila. Da bi testenina imala mesta da kretanje, potreban je veliki lonac za kuvanje.

Tajna vitke linije Italijanki: Kako da uživate u ukusu testenina do mile volje, a da pritom mršavite!

foto: Shutterstock

Dodavanje ulja u vodu- da ili ne?

Kad je reč o tome treba li dodati ulje u vodu ili ne, mišljenja kuvara se razlikuju. Kuvarica Lidia Bastianič kaže da ulje sprečava testeninu da upije sos, a Gordon Remzi tvrdi da se na ulju testenina neće zalepiti.

So u vodi je neophodna

Dodavanje soli u vodu u kojoj ćete kuvati testeninu omogućava bolji ukus jelu.

Osim toga, slana voda od kuvanja testenine je odličan dodatak sosu zahvaljujući skrobu koji će ga dodatno zgusnuti.

Zdrav ručak gotov za pola sata: Testenina sa artičokama će vas osvojiti kremastom teksturom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs