oduševiće vas

Testenina sa belim lukom i maslacem: Savršeni kremasti ručak koji će vas raspametiti! (RECEPT)

Testetnina je uvek dobra ideja za ručak, a ovaj recept je pravo savršenstvo ukusa

Trpeza 11.01.2020. - 13:05h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

  • 300 grama testenine
  • 3 kašike maslaca
  • 4 velika mlevena čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 150 ml mleka
  • so
  • biber

 

Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, a dok se ona kuva vi napravite sos. 
  • Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tiganju.
  • Dodajte beli luk mešajući, te dinstajte 1-2 minuta.
  • Nakon toga,  mešavinu maslaca i belog luka prebacite u blender, te ga uključite sve dok smesa ne postane glatka.
  • Vratite u tiganj na srednje jaku vatru i dodajte brašno.
  • Stalno mešajte i držite na vatri otprilike jedan minut.
  • Mleko polako ulijte u tiganj dok s drugom rukom brzo mešate sastojke u tiganju.
  • Pustite da se kuva na laganoj vatri dok se ne zgusne, a pritom stalno mešajte. 
  • Kad testenina bude gotova, umešajte je u sos.
  • Po potrebi dodajte so i biber.

 

Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...