Morate da ih probate

Ledene kiflice: Što duže stoje, sve su lepše i mekše! (RECEPT)

Ukus neodoljivo podseća na vanilice

Recepti
Autor:
Ledene kiflice: Što duže stoje, sve su lepše i mekše! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 250 g masti, 4 kašike šećera, 1 jaje, 150 g toplog mleka, 1 kesica suvog kvasca, 500 g brašna, rendana korica limuna, 1 vanilin šećer.

Za punjenje: džem od kupina ili neki drugi, prah šećer.

Priprema: Umutiti mast, jaje i šećer, pa u to dodati mleko, brašno i ostale sastojke. Sjediniti i umesiti testo pa ga staviti u frižider na 3-4 sata. Testo premesiti, podeliti na 5 delova.

foto: Profimedia

Svaki deo razviti u krug i podeliti ga na 8 delova. Na svaki deo staviti malo džema, savijati kiflice u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni nekih tridesetak minuta.

Kiflice treba da ostanu svetle. Uvaljati u prah šećer i poslužiti.

Ove ledene kiflice će vas oduševiti, jer što duže stoje sve su mekše i ukusnije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs