Pravi gurmani jagode jedu isključivo umočene u crnu čokoladu, a hedonisti jedu čokoladni rolat sa jagodama. Osim što savršeno osvežava, ovaj desert se i lako pravi.

Za koru je potrebno: 6 jaja, 80 g brašna, 200 šećera, 3 kašike kakaa, 100 maslaca.

Za fil je potrebno: 500 g slatke pavlake, 100 šećera, 200 g jagoda.

Priprema: Odvojeno umutite žumance od belanceta. Zatim u žumance dodati šećer i mutiti dok se šećer rastopi. Dodati brašno, kakao i maslac a zatim i belance. Kada se masa sjedini peći je u što većem četvrtastom plehu na 200 stepeni 10 minuta.

Slatku pavlaku umutiti pa joj dodati šećer i mutiti još 5 minuta. Jagode iseckati na listiće ili na sitne parčiće. Filovati koru koja se blago prohladila. Prvo stavite umućenu pavlaku preko cele površine a zatim preko poređajte jagode. Sve umotati u rolat, a preko premažite ostatak šlaga.

Ukrasite rolat sa ostatkom jagoda ili sa rastopljenom crnom čokoladom.

Punjene lazanja rolnice: Divan italijanski specijalitet na bakin način! (RECEPT)

mekike-ili-poderane-gace.jpg
Foto: Printscreen Youtube/ Serpica

Poderane gaće, mekike, longošice: Ovako se pravi najukusnije testo na svetu! (RECEPT)

Pravi prolećni desert koji otvara sva čula.

Pravi prolećni desert koji otvara sva čula.