Pun ukus tikvica

Pohovane tikvice bez grama ulja: Divno, hrskavo jelo! (RECEPT)

Od sada ćete ovaj omiljeni obrok pripremati samo na ovaj način

Trpeza 24.04.2019. - 08:31h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 1 veća mlada tikvica; 3 jaja; soli; 3 kašike prezli; 2 kašike brašna; 1 kašika griza; 4 kašike susama; malo mlevene paprike; malo kačkavalja.

 

Priprema: Tikvice iseći na tanke listove i posoliti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji pa iscediti tečnost. Jaja umutiti u činiji. U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike. Sve izmešati.


Tikvice posuti mešavinom prezli zatim u jaja pa ponovo u prezle i jaja i ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.


Posuti ostatkom susama.. Narendati kačkavalj.. .Pecite 25 min na 200-220 stepeni.. Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete...

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Jelovnik za Veliki petak: Dan slabog jela i velike molitve!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...