savršenstvo

Caka je u ovome: Evo kako se pravi najsavršenije jaje na oko!

Jaje na oko na ovaj način možete da stavite preko kriške hleba i uživate u sendviču bez bojazni da će vam se žumance razliti, a ukus je neverovatan

Trpeza 28.03.2019. - 12:16h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Jaje na oko je kod mnogih ljudi idealan obrok za doručak jer će vam dati energiju za dnevne aktivnosti i bićete siti.

 

Ali nekada nam jednostavno ne uspeva dobro, pa nam se žumance razlije. Kako biste sprečili to i napravila savršeno jaje, postoje određene cake. Ključ je zapravo o vodi.

 

Prava gozba: Sa čim se najbolje kombinuje jaje na oko?

foto: Profimedia
  • Zagrejte kašiku maslinovog ulja na tiganju, a onda pažljivo razbijte jaje i sipajte malo vode.

 

  • Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva.  Na tajn način jaje će se ravnomerno ispeći, a žumance se neće razliti. Osim toga, nećete uprskati uljem šporet.
  • Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li belance dobro isrpženo.
  • Stavite jaje na tanjir i lagano prstom pritisnite žumance.

 

Vrhunski kuvar otkrio caku: Od sada ćete jaje na oko spremati samo ovako! (VIDEO)

 

(Stil.kurir)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...