Sastojci:
- 6 kašika ovsenih pahuljica
- 500 ml pirinčanog mleka
- 3 zrele banane
- 100 g mlevenih ili seckanih oraha
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašičica cimeta

Priprema:
- U tanjiru izgnječite dve banane viljuškom.
- Zagrejte pirinčano mleko u manjoj šerpi, dodajte ovsene pahuljice i šećer.
- Kuvajte 2-3 minuta na umerenoj temperaturi.
- Umešajte orahe i banane, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta dok se smesa ne pretvori u kašu.
- Sklonite sa ringle, sačekajte da se malo ohladi, pa dodajte med i cimet.
- Podelite u dve porcije i dodajte kolutove preostale banane.
Kaša koja rastvara tromb: Ruski recept, spas za sve koji pate od proširenih vena