Sastojci:

  • 3 cvekle srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 šargarepa
  • 1 praziluk ili crni luk
  • po želji pileća supa
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • po ukusu soli
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica belog bibera
  • po ukusu pavlaka za kuvanje
  • po potrebi maslinovog ulja

Čudesno korenasto povrće: Cvekla, rotkva, šargarepa i celer leče ovih 12 zdravstvenih problema!

shutterstock-1077892166.jpg
Foto: Shutterstock


Priprema:

  • Praziluk dobro operite od zemlje i očistite, pa isecite na kolutove. Ko ne voli praziluk, može koristiti i crni luk.
  • Šargarepu operite, očistite i izrendajte
  • U zagrejan tiganj stavite malo maslinovog ulja i propržite praziluk i šargarepu.
  • Cveklu i krompir dobro operite i stavite da se kuva u ljusci.
  • Kuvane oljuštite i isecite na kocke, dodajte u praziluk i šargarepu, sve izmešajte, pa stavite u blender.
  • Dodajte beli luk u prahu, biber, so, sok od limuna i pilećeg bujona onoliko koliku gustinu potaža želite.
  • Sve umutite i poslužiti sa pavlakom.

Moćna cvekla: 5 stvari koje morate da znate o korenastoj kraljici zime!

Poznato je koliko je cvekla bogata nutritivnim svojstvima, a možete je jesti i u vidu čorbe