Prijatno!

Prava gozba: Sa čim se najbolje kombinuje jaje na oko?

U kombinaciji sa određenim namirnicama, obično jaje na oko može postati pravi gurmanluk
Fitnes & Nutricija
18:26h Autor:
Prava gozba: Sa čim se najbolje kombinuje jaje na oko?
Foto: Thinkstock

Ako vam je jaje na oko jedno od omiljenih jela, upotpunite ga određenim namirnicama i uživajte u pravoj gozbi.

Salata s jajetom na okoNe samo da će salata izgledati odlično kada stavite jaje na vrh, već ćete odmah dobiti neku vrstu preliva čim probijete žumance. Probajte da kombinujete klasičnu zelenu salatu i pečeno jaje na oko. OVDE pogledajte naše recepte za izvrsne salate.

TostJaje na tostu je uobičajena kombinacija, ali zašto komplikovati kada su najbolje stvari ponekad vrlo jednostavne? Jaje na oko, pa još na na hrskavom tostu ne može biti greška, posebno ako dodate koju krišku paradajza, pečeni pasulj ili sir.

Pica

Postoje namirnice koje se ne stavljaju na picu, ali jaje srećom nije na toj listi. Sve što treba da učinite je da stavite nekoliko jaja na picu pre nego što je stavite u rernu. Iznenađenje na tanjiru će biti jednostavno savršeno - belance hruskavo, a žumance mekano i ukusno. OVDE saznajte kako da picu učinite zdravijim obrokom.

Kombinacija s testeninomVolite jaja i volite špagete? Pa, spojite to sa povrćem i začinite malo život odličnim jelom, piše thekitchn.com. Povrće može biti sirovo ili kuvano, a birajte ga po želji. Jaje, naravno, ide na vrh. OVDE pogledajte recepte za špagete.

I kelj je u igriLisnato zeleno povrće idealno je za kombinaciju s jajima. Odličan primer je kelj na koji možete staviti jaje i prepustiti se fuziji ukusa. Kelj možete prepržiti s malo slanine na maslinovom ulju i luku pa dodati jaje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs