Glavni krivac za bolan seks

Suva vagina: 6 najčešćih razloga za ovaj neprijatan osećaj!

Nije prijatan osećaj, ali kada saznate uzrok lakše ćete rešiti problem
Ljubav
15:56h Autor:
Suva vagina: 6 najčešćih razloga za ovaj neprijatan osećaj!
Foto: Shutterstock

Ljubite se, mazite se i sve ide po planu, ali seks postaje bolan zato što niste dovoljno uzbuđene? Evo potencijalnih krivaca zašto vam je vagina i dalje suva.

RaspoloženjeAko ste tužne ili pod stresom, poslednja stvar koju ćete želeti seks, pa zato je teško i uzbuditi se. Kažite svom dragom da vas malo oraspoloži i opusti. Ukoliko i dalje budete imali problema, koristite lubrikante.

Bivša iskustvaDa li ste u prošlosti imali loša seksulana iskustva ? Vrlo često se dešava da žena počne da razmišlja o bivšim, lošim situacijama i jednostavno ne može da ima seks ili je on izuzetno bolan. Opustite se, ne razmišljajte o lošim stvarima već se prepustite osećanjima.

Operisala vaginu: Stidela sam se veličine svojih stidnih usana!

Lekovi protiv prehladeAntihistaminici koje koristite uglavnom kad vam je zapušen nos, možda utiču na (ne)vlažnost genitalne regije. Srećom, jednom kad prestane da koristite ove lekove, povući će se i taj simptom.

KontracepcijaZnamo da kontraceptivne pilule mogu da utiču na gojenje, smanjenje libida i pojavu akni, ali upotreba ovih pilula može da utiče na vlažnost ženskog polnog organa.

Da li se vagina sužava zbog nedostatka seksa: U 2 slučaja ona menja oblik i veličinu!

Sapun

Da li koristite vaginalne dezodoranse, sprejeve, maramice ili posebne sapune? Možda su upravo oni glavni krivci vašeg bolnog odnosa.

Ne osećate se privlačnoMožda je glavni problem u tome što se u nekim trenucima ne osećate seksi i privlačno, ne dopada vam se telo u poslednje vreme, pa nemate ni preteranu želju sa seksom. Svi ovi faktori se odražavaju na suvoću vagine.

Šta kad je muškarac loš u oralnom seksu: Najčešća ženska pritužba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs