Promene u intimnom delu

Da li se vagina sužava zbog nedostatka seksa: U 2 slučaja ona menja oblik i veličinu!

Vrlo verovatno ste već čule da žene koje malo duže nisu imale seks, imaju i užu vaginu. Isto tako, žene koje s tim nemaju problema su šire. Evo šta kažu stručnjaci
Škola sexa
09:10h Autor:
Da li se vagina sužava zbog nedostatka seksa: U 2 slučaja ona menja oblik i veličinu!
Foto: Shutterstock

Sušna razdoblja događaju se i najboljima. Vrlo verovatno ste već čule da žene koje malo duže nisu imale, imaju i užu vaginu. Isto tako, žene koje s tim nemaju problema su šire. Ali, stručnjaci tvrde da u tome nema baš nikakve istine, piše Cosmopolitan.rs.

Razlog zašto možete da odahnete leži u činjenici da su mišići vagine elastični. Oni se rastežu i vraćaju u svoju normalnu formu. Ali, postoje 2 slučaja u životu, kada vagina menja oblik i veličinu na duže vreme.

1. Prvi je nakon porođaja. Neka istraživanja su pokazala da je za to potrebno i do 6 meseci, ali opet, vraćaju se u početni oblik.

Seks postaje retkost kada dođe beba - svaki četvrti par ima ovaj problem!

2. Drugi je kad starimo.

"Kako žene stare, tako se smanjuje njihov nivo hormona, što znači da vaginalni zidovi postaju sve tanji i sve manje elastični. Dobra vest je da ton mišića mogu poboljšati Kegelove vežbe, bez obzira na doba", prenosi Women's Health.Prema tome, ako vam se sledeći put učini da je vaša vagina uža nego inače, to nije zbog "suše".

"To je verovatno zbog toga što se niste pravilno uzbudili i treba vam još malo predigre", zaključili su stručnjaci.

Kako da radite Kegelove vežbe saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs