Istraživanje

Rok trajanja modernih veza: Dve godine i devet meseci

Sedma godina veze se dugo smatrala kriznom prekretnicom koja donosi turbulencije, a mnogim parovima i raskid, a sada su se stvari drastično promenile
Ljubav i zavođenje
11:00h Autor:
Rok trajanja modernih veza: Dve godine i devet meseci
Foto: Shutterstok

Sedma godina veze se dugo smatrala kriznom prekretnicom koja donosi turbulencije, a mnogim parovima i raskid. Međutim, ako vam je sedmogodišnjica još uvek daleko, nemojte biti previše opušteni – najnovije istraživanje je pokazalo da današnje veze imaju znatno kraći rok trajanja, piše Cosmopolitan.rs.

Studija koja je proučavala uticaj modernog života na parove, otkrila je da ljubavna kriza u savremenom dobu nastupa u proseku posle dve godine i devet meseci. A jedan od glavnih krivaca za to? Verovali ili ne, društvene mreže!

Istraživanje je obuhvatilo 1.953 muškaraca i žena koju su protekle dve godine prekinuli vezu. Rezultati su skinuli famu sa „krizne sedme“, a pokazali su i da nova, znatno brža, krza nastupa bez obzira da li ste venčani ili ne, živite zajedno ili ne.

Zanimljiv je podatak da je više od polovine ispitanika smatralo da su društvene mreže igrale značajnu ulogu u njihovoj vezi, a čak 34 odsto je priznalo da je njih bivši partner upoznao svog sledećeg partnera upravo preko društvenih mreža, dok je njihova veza još uvek trajala.

Načini na koje vam Fejsbuk može pokvariti vezu su razni. Oko 23 odsto ispitanika je stvorilo lažnu sliku o partneru proučavajući njegov profil, pa su donosili pogrešne odluke misleći da ga dobro poznaju, što nije bio slučaj. Veliki procenat ispitanika je, recimo, priznao da je gledanje fotki drugih (srećnijih) parova negativno uticalo na njihovu percepciju veze i nateralo ih na prekid.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

VezeRaskid