potvrdila studija

Ovo je tokom seksa muškarcima veoma bitno: Žene će odmah pasti u trans!

Mnogi muškarci brinu za svoje partnerke i njihov orgazam, a takvo mišljenje potvrdila je i nedavna studija

Ljubav i zavođenje
13:00h Autor:
Foto: Shutterstock

Mnoga istraživanja pokazala su da tokom seksa muškarci postižu orgazam u 95 odsto slučajeva, dok žene od 50 do 70 odsto.

Istovremeno, neke žene se žale kako je muškarcima bitan samo njihov užitak i ne brinu se hoće li i žena doživeti vrhunac. Ali, istina je zapravo drugačija.

Iako, naravno, postoje mušarci koje nije briga da li žena uživa u seksu, većini je stalo.

Novinar Majkl Kastleman koji već više od 40 godina odgovara na pitanja o seksu, kaže da ga mnogi postavljaju pitaju - kako da pomognu svojoj partnerki da doživi orgazam?

Moj muž je spavao sa 126 žena i ja smatram da je to fantastično: Svi su pričali da je ženskaroš, ali ja sam ga smirila!

foto: Shutterstock

Osim toga, zabrinutost muškaraca oko svojih problema kako što su preuranjena ejakulacija ili veličina polnog organa, delom proizlazi iz verovanja da njihovi problemi utiču na užitak njihovih partnerki.

Istraživači sa Univerziteta Mičigen su nasumično podelili 810 muškaraca dve erotske priče da pročitaju.

U jednoj od njih žena je doživela orgazam, u drugoj nije. Nakon toga, zamolili su ih da ocene svoju muškost i seksualnu samouverenost.

Oni koji su pročitali priču u kojoj je muškarac doveo ženu do orgazma, dali su si puno bolje ocene, što je pokazalo da cene svoju pomoć ženi na putu do vrhunca.

Na kraju, za obe strane bitno je da znaju da niko nikome ne daje orgazam. Orgazmi su poput smeha. Komičari nisu osobe koje tek tako uspeju da nas nasmeju. Oni nam pomažu da izrazimo emociju koja je u nama.

To istoi važi i za orgazam! Partneru ili partnerki možete olakšati proces, ali bez njihove želje i volje neće uspeti. Zato, nemojte da se sramite da razgovarate o seksu i pitate vašeg partnera šta mu odgovara i šta želi.

Takođe, kao što je ženski orgazam ključan za seksualno samopouzdanje muškarca, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena zavisi od muškogorgazma.

Nemački istraživači ispitali su 240 žena o orgazmu, a više od pola ocenilo je da je užitak partnera veoma važan kako bi bile zadovoljne.

Psiholozi predlažu: Ako ste nesigurni tokom odnosa, postoji lek!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...