(Ne)očekivane novine

Svako vreme ima svoje breme: Pravila modernih sastanaka

Izlasci su se toliko promenili u skorije vreme da su žene spremne da plate račun ako ih muškarac pozove da izađu, samo 15 minuta je potrebno da ustanovimo da li ima hemije između nas i potencijalnog partnera, ali iskrenost je uvek aktuelna
Ljubav i zavođenje
21:40h Autor:
Svako vreme ima svoje breme: Pravila modernih sastanaka
Foto: Shutterstock

Vremena se menjaju - nekada su dame čekale pored telefona da ih neko pozove, a danas većinu stvari rešavaju preko poruke ili Fejsbuka. To, naravno, znači da su se promenile i navike kada je reč o sastancima. Nova istraživanja donose i podatke o tome šta se tačno promenilo.

Ako muškarac pozove, žene plaćaju

Pre se očekivalo da će muškarac da plati račun, kasnije se taj račun delio, a u današnje vreme je stvar otišla korak dalje: istraživanja pokazuju da je 41 odsto žena spremno da plati račun, ako ih je muškarac pozvao na sastanak. Znači, muškarcima je dovoljno samo da pozovu ženu da izađu i imaće besplatan obrok!

Potrebno je 15 minuta

Ako ima hemije - ima je, ako nema - nema, a da to ustanovimo nam ne treba duže od 15 minuta. Podjednak broj muškaraca i žena, njih 31 odsto, reklo je da im je upravo 15 minuta dovoljno da shvate da li vodi nekuda taj sastanak ili je totalni promašaj. Bez brige, samo 12 odsto njih kaže da bi ustalo i otišlo ukoliko bi izlazak bio loš, tako da se verovatno nećete naći u nezgodnoj situaciji.

Iskrenost je (još uvek) najbolja opcija

Ako vam se ne sviđa osoba s kojom ste na sastanku - recite joj. Čak 52 odsto ispitanika složilo se sa time da je bolje da odmah sazna ako stvar ne funkcioniše, nego da ima lažnu nadu. Naravno, postoje razni načini na koje to možete da kažete, a većina ispitanika preferiše onaj nežniji.

Treba da pričekate

Iako nas brzina svega oko nas tera da što brže uskočimo u krevet sa novom osobom, 80 odsto ispitanika kaže da je još uvek bolje da pričekaju sa seksom. Definitivno ne na prvom sastanku, a svaki sledeći na kojem nema seksa povećava šanse da ćete da uđete u kvalitetnu vezu.

Javljanje nakon sastanka

Ranije se govorilo da bi trebalo da čekate 3 dana, ali žene se s time ne slažu - 48 odsto njih voli da se javi muškarcu u narednih 48 sati, a muškarci su još uvek za onu opciju "hard to get." Oni smatraju da je bolje da pričekaju i do 3 dana, barem to tvrdi 68 odsto njih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs