Ostavite ih u prošlosti

7 stvari na koje udata žena treba zauvek da zaboravi!

Isto važi i za muškarce

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Shutterstock

Gotovo svaka žena sanja o savršenom braku i porodici.

 

Da bi se to i postiglo, potrebno je da se prioriteti pravilno postave, odnosno da se na neke stvari koje smo radili pre braka - zaboravi. Isto važi i za muškarce!

1. Sebičnost

 

Ako ste bili jedino dete u porodici, vrlo je verovatno da ste navikli da sve bude po vašem. Ali, kad uđete u brak, više ne sme da postoji samo "ja", već sve više "mi". Trebalo bi zaboraviti i na naviku da ste uvek u pravu, jer će razlaz biti neizbežan. Za dobar brak važno je da oboje budete spremni na kompromis.

 

2. Najružnije žensko ponašanje

 

Svi mi imamo svoje trenutke besa i nervoze, ali niko ne može svakodnevno da trpi histeriju zbog svake sitnice. Takođe, ucene, izlivi besa i gađanje partnera predmetima koji vam padnu pod ruku nikako nisu osnova za dobar brak.


3. Nerešeni konflikti

 

Problemi koji se odlažu, emotivna uzdržanost i nizak nivo samokontrole su faktori koji mogu da ubiju i najdublja osećanja.

 

Ja sam ona žena koja se nije udala za ljubav svog života: Evo kako sada izgleda moj život!

foto: Shutterstock

4. "Ogovaranje" muža kod stranaca

 

Nema nikakvog razloga da vaše tajne i pikanterije iznosite strancima. Za to postoje dva glavna razloga - prvo, muž će se verovatno naljutiti, a drugo, društvo će promeniti mišljenje o njemu, ali i o vama.

 

5. Deljenje

 

Danas mnoge žene zarađuju jednako, ako ne i više od muškarca. Verovanje da je muškarac zadužen za izdržavanje porodice odavno je palo u zaborav, pa ne zaboravite da vaša plata nije vaš lični, već porodični prihod i da sa svojim suprugom treba sve da delite, kao i on sa vama.

 

6. Ograničena intimnost

 

"Izbacivanje" muža iz kreveta kad god vam nešto ne odgovara nije dobra opcija. Takva manipulacija brzo će dosaditi svakom muškarcu i neće dugo čekati da vas ostavi ili potraži nežnost na drugom mestu.

 

7. Opsesija

 

Briga za osobu koju volite je sasvim normalna, ali kada pređe u opsesiju, postaje nepodnošljiva. Dajte svom mužu vremena i prostora za njegov hobi, druženje s prijateljima, čitanje... Ne morate da budete uz njega 24 sata dnevno; tako ga samo gušite.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...