Neraskidiva veza

Savršenstvo leži u sreći: Specijalan odnos majke i kćerke!

Kćerke su pažljivije od sinova, vode računa o važnim datumima, provode vreme sa roditeljima čak i kada odrastu i uvek su tu za svoje mame
Vaše dete & vi
18:20h Autor:
Savršenstvo leži u sreći: Specijalan odnos majke i kćerke!
Foto: Thinkstock

Idealna ćerka će tokom dana nekoliko puta razgovarati telefonom sa majkom i posećivaće je makar jednom nedeljno kada prestanu da žive zajedno, pokazala su nova istraživanja.

Ispitujući 2.000 majki i odraslih ćerki prilikom sprovođenja ovog istraživanja, naučnici su došli do zaključka da su "najbolje" ćerke uvek tu kada su potrebne svojoj majci - bilo kao podrška ili da joj pomognu kod kuće, daju joj iskrene savete u vezi sa garderobom, ali joj se takođe uvek poveravaju.

Kada biste mogli svojoj kćerci da prenesete neku životnu mudrost, šta biste joj rekli pročitajte OVDE.

"Naravno da postoji posebna vrsta veze između majke i ćerke

, a ovo istraživanje pokazuje i da zajednička interesovanja mogu znatno da poboljšaju njihov odnos", kažu predstavnici istraživanja. Dakle, zajedničko gledanje serije ili filma, razmena mišljenja o pročitanoj knjizi, nisu uzalud potrošeno vreme.

Kada ćerke odrastu, zasnuju svoju porodicu i započnu svoj život, važno je da još uvek imaju vremena za svoju mamu. Ova studija pokazuje upravo to - da je i najmanji gest, poput zajedničkog gledanja serije, dovoljan da se veza učvrsti, a mame ne počnu da osećaju kao da su "višak" u ćerkinom novom životu.

Žene u proseku najviše telefoniraju svojim majkama, više možete naći OVDE.

Istraživanje takođe pokazuje da kada odrastu ćerke, pre nego sinovi, pamte važne porodične datume ili događaje, kao i da su one te koje će se češće od svoje braće setiti da mami posvete pažnju, kupe poklon ili joj na neki drugi način ulepšaju dan.

Bez obzira na to šta pokazuju rezultati istraživanja, možemo samo da pretpostavimo da bi većina mama na pitanje "kakva je to savršena ćerka", odgovorila da je savršena baš takva kakva jeste i da je dovoljno samo da ona bude srećna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs