Sastojci:
- Jedno smrznuto lisnato testo odmrznuto na sobnoj temperaturi, i razvučeno na veličinu najveće tepsije.
- Dve kore za gibanicu ili pitu.
- jedna tegla slatkog po želji
- malo iseckanih badema
- Malo brusnice
- Šećer u prahu
- Cimet
- Malo istopljenog putera
Šareni božićni rolat: Divan desert za srećne dane! (VIDEO, RECEPT)
Priprema:
- Na razvučeno testo izdašno i ravnomerno namazati sadržaj cele tegle slatkog.
- Preko toga nabacati iseckane bademe i brusnice
- Zarolati u rolat testo, a onda ga iseći u 12 malih rolata
- Dve kore za gibanicu namazati puterom, spojiti po sredini tako da dobijete veću površinu i nežno položiti preko rupa na tepsiji za mafine.
- Polako pronalaziti rupe, od srednjih prema krajnjim, i u njih nežno udubiti po jedan rolat.
Štolen: Nemački božićni kolač za kojim je ceo svet lud! (RECEPT)