Probajte

Mleveno meso u kaputu od testa: Specijalitet za celu porodicu! (RECEPT)

Najlepše jelo za prazničnu trpezu!

Recepti
Autor:
Mleveno meso u kaputu od testa: Specijalitet za celu porodicu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo: 20 g kvasca, 750 g brašna, 5-6 dl vode

Za nadev: 600 g mlevenog mesa, 2 jajeta + žumance, 2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, na vrh noža struganog muskatnog oraščića, ulje

Priprema:

Kvasac staviti u malo mlake vode i ostaviti da naraste. U brašno dodati narasli kvasac, kašičicu soli i sa toplom vodom umesiti testo. Testo ostaviti da odstoji 20 minuta.

Meso prižiti na zagrejanom ulju sve dok ne promeni boju, začiniti ga muskatnim oraščićem, solju i biberom. Skloniti sa šporeta i u meso umešati jaja.

Testo rastanjiti na debljinu od 1 cm u obliku pravougaonika, nožem iseći 3 ravne trake za ukrašavanje.

Preko testa, na srediti, staviti nadev pa ga saviti u obliku rolata. Staviti u posudu za pečenje.

Gornji deo testa ukrasiti trakama ređanjem u nakrst. Umutiti žumance i kašiku ulja pa premazati celu veknu.

Peći 45 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Prijatno!

Izvor: Dodatak uz Kurir (5.1.2019) - Naša najlepša Božićna svečana trpeza

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs