Tradcionalnu trpezu za Badnje veče čine pasulj prebranac, riba, suvo voće i riblja čorba.
Sastojci:
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne bude penasto.
- Dodajte ribu, začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ostavite da se kuva.
- Kad izbaci prvi ključ, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta.
- Čorbu probajte da biste pogodili ukus.
- Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.
Napomena:
- Čorbu ne mešajte da se riba ne bi raspala!
Tajna riblje čorbe je u balansu sastojaka, a ovaj recept je upravo takav
Budi deo Stil zajednice.