Posna pita od višanja ili burek sa višnjama može da se napravi izuzetno jednostavno i brzo. Ukoliko vam je ostalo pakovanje višanja još iz letnjih meseci, sada je pravo vreme da ih potrošite.

Potrebno vam je: 1 pakovanje kora za pitu; oko 1kg očišćenih višanja; šećer (zavisno od ukusa. Ko voli slađe neka ne štedi, slobodno stavite dosta šećera jer su višnje kiselije); 100 grama šećera u prahu; 200 ml kisele vode; 100 ml ulja.

5 posnih slanih torti: Gotove za 15 minuta, slavska trpeza spremna očas posla! (RECEPT)

shutterstock-270685808.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema: Stavite jednu koru pa je isprskajte sa malo kisele vode i malo ulja, pa drugu koru, pa tako treću koru. Na treću koru stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte i stavite u pleh.

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Zatim sve lepo "gurnite" u rernu na 200 stepeni oko 20ak minuta.

Pečen burek sa višnjama pospite prah šećerom i uživajte!

(Stil.kurir.rs)

Jedna masa za 4 vrste sitnih kolača: Mogu biti i posni i mrsni, bez pečenja! (RECEPT)

Domaća pita sa višnjama savršeno se slaže uz biljni čaj ili jaku domaću kafu

Domaća pita sa višnjama savršeno se slaže uz biljni čaj ili jaku domaću kafu