Sastojci:
2 kesice čaja od nane
250 ml vode
375ml mleka
100g gorke čokolade
Šećer po želji
Slatka pavlaka
Par listica sveže nane
Priprema:
Kesice čaja prelijte sa kljucalom vodom i ostavite 10minuta da odstoji. U međuvremenu zagejte mleko do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mjesajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Izbacite kesice čaja, pa ga polako mešajući uspite u cokoladno mleko.
Mleko ponovo vratite na šporet i pažljivo zagrejte do ključanja. Po zelji dodajte secer.
Posluživanje:
Toplu cokoladu uspite u 3-4 čase, dekorišite umućenom slatkom pavlakom i listicima nane.
U ovo doba najviše prijaju topli napici, a jaku i vruću čokoladu niko ne odbija. Danas vam donosimo recept za malo drugačiju toplu čokoladu, za one sa posebnim ukusom.
