Sastojci:

2 kesice čaja od nane
250 ml vode
375ml mleka
100g gorke čokolade
Šećer po želji
Slatka pavlaka
Par listica sveže nane

Njeno veličanstvo čokolada: Istorija i poreklo slatkiša koje će vas fascinirati!

profimedia0308427313.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Kesice čaja prelijte sa kljucalom vodom i ostavite 10minuta da odstoji. U međuvremenu zagejte mleko do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mjesajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

Izbacite kesice čaja, pa ga polako mešajući uspite u cokoladno mleko.

Mleko ponovo vratite na šporet i pažljivo zagrejte do ključanja. Po zelji dodajte secer.

Posluživanje:


Toplu cokoladu uspite u 3-4 čase, dekorišite umućenom slatkom pavlakom i listicima nane.

3 topla napitka koja ćete obožavati: Kao stvoreni za hladno vreme! (RECEPT)

U ovo doba najviše prijaju topli napici, a jaku i vruću čokoladu niko ne odbija. Danas vam donosimo recept za malo drugačiju toplu čokoladu, za one sa posebnim ukusom.